Een app of een mobilepage

Een concept als Haagswinkelen moet natuurlijk zo breed mogelijk worden neergezet. Maar daarnaast is het van belang dat het op ieder apparaat goed gelezen kan worden. De meeste mensen zullen het vanachter hun computer bekijken en op die manier een keuze maken waar het gezellig winkelen is. Maar tegenwoordig zijn er legio apparaten waarop dit net zo goed kan.

Helemaal ‘hot’ zijn de ‘tablets’; de Ipad, Galaxy tab, enz. enz. Helaas draaien niet alle sites op de ‘tablets’. Maar Haagswinkelen is ook speciaal gepoort voor ‘tablets’ zodat je met hetzelfde comfort als achter de PC, met je ‘tablet’ aan de gang kan.

Naast de ‘tablets’ heb je natuurlijk ook nog de smartphone. Je begrijpt dat dit scherm te klein is om een voor de PC gebouwde site goed te kunnen bekijken. Bij veel smartphones kan dat wel, want die ‘sizen’ de site op een manier dat hij toch op je smartphone scherm past. Maar daar kleven wel nadelen aan die het gebruikersgemak om zeep helpen.

De teksten worden zo klein weergegeven dat ze met het blote oog niet meer leesbaar zijn. Je moet dus de tekst erg inzoomen (pinchen) om het leesbaar te maken. Maar als je het dan wilt lezen moet je van links naar rechts en van boven naar beneden scrollen en dat een flink aantal keren totdat alles gelezen is. Dag, comfort van de site…

Nu kan je voor een ‘app’ kiezen. Heel modern en ze worden bij de vleet gemaakt en gedownload. Maar…..zou je voor een informatief medium als Haagswinkelen een ‘app’ downloaden. Apps zijn volgens ons makkelijk voor specifieke doeleinden zoals games, het weer, file info, of bankverkeer. Maar voor straat- en winkelinformatie? Wij denken van niet, want je moet niet alleen leren hoe je met de app om moet gaan, je moet ‘m ook ieder opstarten als je wat anders wilt opzoeken. En dat maakt het nog lastiger als ‘m mobiel gebruikt.

Haagswinkelen kiest voor ‘mobilepages’. Dit is een pagina die is aangepast voor het formaat van een smartphone. Hier vind u de belangrijkste informatie van de pagina die u gekozen heeft. Natuurlijk staat niet alle informatie er op zoals op een PCpagina, maar u begrijpt dat dat niet kan. Het zou hetzelfde zijn als een kilo in een gram proppen. Het past niet.

Het voordeel van een ‘mobilepage’ is dat wanneer je op je smartphone naar Haagswinkelen.nl surft je direct de goede en comfortabel leesbare pagina op je scherm krijgt. Haagswinkelen wordt een ‘smart magazine’. Op het moment dat er een pagina wordt opgevraagd kijkt het programma wie dat doet; een PC, een tablet of een smartphone. En zo krijgt ieder apparaat de juiste pagina voorgeschoteld.

Nog een voordeel van een ‘mobilepage’ is dat hij gewoon in je smartphone browser blijft staan. Dus als van je van ‘app’ wisselt is dat geen probleem, zodra je weer terugschakelt naar je browser komt de laatst geladen pagina gewoon weer naar voren.

Haagswinkelen is er om de consument van dienst te zijn. Niet andersom!