Email marketing, wie kan er nog zonder?

Emailen is al ruim 20 jaar oud en één van de eerste vormen van communiceren van ‘peer to peer’ via internet. Email integreerde al snel in de algemene communicatievormen en de meeste mensen waren blij met deze snelle vorm van communiceren.

Email hoort bij de groep ‘pushmedia’, wat dus min of meer betekent dat je er voortdurend mee wordt geconfronteerd als je een email-client open hebt staan.
Maar door de explosieve groei van het aantal emails wat je gemiddeld op een dag ontvangt, worden veel mensen een beetje nerveus en voelen het als een ‘heilig moeten’ om steeds maar weer die emails te verwerken. Tegenwoordig zijn er prima filters om de instroom van email te beperken zodat u van veel spam verlost bent.

Dus rijst de vraag:”Heeft het nog wel zin voor bedrijven om klanten een nieuwsbrief te mailen?”

Het antwoord hierop is een volmondig, ja! Want mensen lezen tegenwoordig weer hun emails en dan met name de ‘graphic emails’. Een graphic email is in HTML opgemaakt en bevat content die interessant is om te lezen en bovenal gebruiksvriendelijk is. Daarmee bedoel ik dat de links die naar een pagina verwijzen het ook daadwerkelijk doen. Het komt maar al te vaak voor dat doorverwezen pagina’s niet bestaan of verkeerd gelinkt zijn.

‘Graphic emails’ zijn ook van kleur en grafische toevoegingen voorzien. Dit soort email springt eruit ten opzichte van de email met een gewone platte tekst. Ook de mogelijkheid om direct hiervoor uitgeschreven te worden, brengt juist het tegenovergestelde tot stand. Mensen kijken het nog een keertje ‘aan’ voordat ze zich uitschrijven. En als die nieuwsbrief nu maar interessant genoeg blijft, kan dat uitschrijven nog een hele tijd worden uitgesteld.

Nog interessanter is het om uw nieuwsbrief of email-campagne in uw eigen website te integreren. Het voordeel hiervan is dat de content die hiervoor geschreven is in uw eigen website blijft en dus door google kan worden geïndexeerd. En dat is weer goed voor uw ranking.

De nieuwsbrief module die Creatieve Concepten biedt, bevat verschillende ‘tools’ om de effectiviteit van uw nieuwsbrief of email-campagne te meten. Zo weet u precies of u het doel heeft bereikt wat u in eerste instantie voor ogen had of dat er in een andere richting moet worden gezocht. Ook heeft deze module mogelijkheden om te integreren in andere social-media.

Wellicht ziet u mogelijkheden voor uw eigen bedrijf en wilt u meer van deze module weten. Maak dan een vrijblijvende afspraak via het contactformulier op onze website.