sollicitatietraining

Sollicitatietraining

door S.T.G. - Selected Trainers Group -

S.T.G. Is een divisie van D-Sales, digital sales.. In ons ruim 40-jarig bestaan hebben wij uit ons ervaring en praktijk specialisten verzameld die met hun uitgebreide ervaring prima geschikt zijn voor het geven van sollicitatietraining gericht op bedrijven.

sollicitatietraining

Als je als bedrijf  terecht komt in een reorganisatie en je wilt het personeel tot aan het einde van hun werktermijn bijstaan en verder helpen in hun carrière is sollicitatietraining een prima optie.

Door onze jarenlange ervaring in het reïntegratie-werk, personeelswerk, stressbegeleiding en sollicitatietraining doorlopen wij samen met de sollicitatietrainingwerkzoekende(n) via persoonlijke gesprekken of een training de verschillende mogelijkheden die er zijn. Er wordt intensief en gericht naar de werkzoekende(n) gekeken en de acties die hij/zij doet richting de arbeidsmarkt, welke kwaliteiten ze in huis hebt, hoe ze een goede, persoonlijke brief en bijpassend Curriculum Vitae maken en hoe ze zich voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Houding, presentatie/communicatie, vragen voorbereiden, kledingkeuze: belangrijke zaken die het succes van een gesprek bepalen. Tips en trucs, do’s en don’ts: via een intensieve sollicitatietraining komt alles wat je weten moet aan bod!

sollicitatietrainingEen goed gesprek door sollicitatietraining
In een gesprek van een uur (individueel) wordt de werkzoekende intensief met zijn of haar hulpvraag/knelpunten op weg geholpen, en is daarna goed in staat om  gerichter en succesvoller te solliciteren.

sollicitatietraining

Succes in groepsverband en leren van elkaar door sollicitatietraining
In de intensieve sollicitatietraining worden verschillende aspecten van het solliciteren belicht. Uitvoerig wordt stilgestaan bij de hulpvraag en de persoonlijkheid van de werkzoekende. Wat zijn je kwaliteiten? Wat drijft je? Hoe gebruik je netwerken? Hoe maak je goed gebruik van de sociale media? In welke werkomgeving pas je het beste? Alles rond het benaderen van de arbeidsmarkt en de voorbereiding op het sollicitatiegesprek; op de persoon afgestemd. Dit alles om het solliciteren tot een succes te maken.

 

sollicitatietrainingSollicitatietraining ‘Succesvol solliciteren’
Stap in deze sollicitatietraining en je bent daarna goed in staat de arbeidsmarkt succesvol te benaderen! Interactief wordt met de groep deelnemers (en eventueel met hulp van een gastdocent of acteur) stilgestaan bij alles wat er bij solliciteren om de hoek komt kijken:

  1. bewustwording van kwaliteiten;
  2. de sollicitatiebrief en het Curriculum Vitae;
  3. het nut van netwerken (elevator-pitch);
  4. de voorbereiding op het sollicitatiegesprek (communicatie, presentatie, houding, informatie over het bedrijf, vragen, kledingkeuze, salarisonderhandelingen, etc.).

 

Sollicitatietraining is met name interessant voor bedrijven die met boventallig personeel zitten. Sollicitatietraining outsourcen kan daarbij een optie zijn. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan voor sollicitatietraining op locatie.

Onze verdere specialisaties zijn verkooptraining en marketingtraining